De langste hangburg van Duitsland 

Een nieuwe hangbrug in het Rappbode- dal in het Duitse Hartz-gebergte is  456 meter lang en biedt degenen die erover durven te wandelen een fantastisch uitzicht.  

Meerdere attracties bij de brug

Behalve over de brug wandelen en van het uitzicht genieten zijn er meer mogelijkheden om van de omgeving te genieten. Vanaf de brug zijn bungee sprongen van 75 meter mogelijk.

Meer avonturen in de Harz

Het bedrijf ‘Harzadrenalin’ dat de brug en de bijbehorende attracties exploiteert, heeft meerdere attracties in de Harz. Er is onder meer een dubbele zip-line in het Rappbode-dal. Ook is het mogelijk om op de muur van de stuwdam in Wendefurth –gezekerd- naar beneden te rennen.

Hartz is populaire vakantiebestemming

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Het is vanuit de meeste plaatsen in Nederland in een paar uur te bereiken. De streek heeft mooie natuur en een rijke historie. Door de combinatie van bereikbaarheid en de bezienswaardigheden is de streek voor Nederlanders een geliefde vakantiebestemming.

bron: Harzadrenalin (link is external), MDR


De Brocken is met een hoogte van 1142 meter boven de zeespiegel de hoogste berg van Noord-Duitsland en in de Harz.  Een uitje naar de top van de Brocken mag eigenlijk niet ontbreken in een Harz vakantie. De klim naar boven is prima te doen en daarom waarschijnlijk erg populair bij toeristen.
Het dorpje Schierke is de startplaats van een bekende wandelroute naar de Brocken.
Ook de Goetheweg, welke start vanuit Torfhaus is een bekende wandelroute.
Naast een wandeling is een tochtje per smalspoortrein een leuke optie om de berg op te gaan. Vanuit Wernigerode vertrekken de stoomtreinen naar de Brocken.


Buitenzwembad in Hattorf

 

Zwemmen in de buitenlucht, op loopafstand van de camping, ligt dit buitenzwembad in Hattorf met verwarmd water en is van Mei tot en met September geopend.


De stad Thale met zo’n 18.000 inwoners ligt prominent aan het begin van een van de meest imposante dalen van geheel Duitsland, het dal van de Bode. 
Ten noordwesten van Thale ligt Blankenburg en in het noordoosten Quedlinburg. Thale is waarschijnlijk in de tiende eeuw ontstaan en wordt voor het eerst in 936 in een oorkonde vermeld. Hiermee behoort Thale tot de oudste nederzettingen van de regio. In de negentiende eeuw ontwikkelde Thale zich ook op toeristisch gebied; de stad bood onderdak aan beroemde Duitse dichters als Goethe, Heine en Fontane.
Over Thale aan de ingang van het Bodedal kijkt de legendarische “heksendansplaats” uit. 
De heksendansplaats biedt een verrukkelijk uitzicht over het noordelijke Harz voorland en kan over een steil wandelpad, maar ook met de auto en per kabelbaan bereikt worden.
Op de heksendansplaats bij Thale bevinden zich een bergtheater, het Walpurgismuseum, een dierentuin, een rodelbaan voor alle seizoenen en een berghotel.
Aan de uitgang van het Bodedal ligt ook nog de Rosstrappe, een meer dan 400 meter hoge granietrots tegenover de heksendansplaats. Ook de Rosstrappe kan te voet, met een stoeltjeslift en met de auto bereikt worden.